Oddsbonusar är erbjudanden som spelbolag delar ut till nyregistrerade spelare på deras sajt, mer specifikt de intresserade av betting. Oddsbonusar är ett trevligt sätt för spelaren att få lite extra pengar att spela för, förutsatt att villkoren tillhörande bonusen är rimliga.

Om du vill lära dig mer om fenomenet oddsbonusar föreslår vi att du läser vidare. Vi har nämligen sammanställt en guide över allt som behövs kännas till om oddsbonusar: vilka varianter det finns, vilka villkoren är som vi snackat om, samt hur man hittar det bästa bonuserbjudandet.

Oddsbonusar – definition

De flesta bettingsidor har sitt eget unika sätt att ge sina kunder ett förmånligt erbjudande, så de exakta detaljerna om vad som erbjuds kan variera ganska mycket från en operatör till en annan. Men rent allmänt är oddsbonusar ett sorts erbjudande som delas ut till spelare på en bettingsida.

I Sverige är det sedan 2019 endast tillåtet med en välkomstbonus, detta i förhållande till den svenska spellagen. Således ges inte en oddsbonus på svenska spelbolag ut som till exempel en lojalitetsbonus, men endast som välkomstbonus.

Trots att oddsbonusar endast får tilldelas nyregistrerade spelare som en välkomstbonus kan de variera. Nedan är några vanliga sorters oddsbonusar som välkomstbonus:

Insättnings-oddsbonusen

Den mest förekommande oddsbonusen på svenska bettingsidor är oddsbonusen som kräver en insättning. Det vill säga att spelbolaget tilldelar spelaren oddsbonusen efter att spelaren gjort en insättning, som till exempel kan vara 100 kronor.

Matchnings-oddsbonusen

En annan vanlig oddsbonus är matchningsbonusen. Detta betyder kortfattat att spelbolaget matchar spelarens insättning med en viss procentuell enhet. Till exempel kan spelbolaget matcha en insättningsbonus på 100 kronor med 100%, då får spelaren ytterligare 100 kronor att spela för.

Oddsbonusen utan insättning

En tredje bonustyp som är något mer sällsynt är den oddsbonus som inte kräver någon insättning. Ja, du hörde rätt! Du behöver inte betala något för att lägga anspråk på denna bonus. Dock tillkommer det ofta andra villkor och krav med denna sorts bonus, något vi går vidare i nästa avsnitt.

Villkor och krav att hålla koll på

Som uppföljning på föregående stycke finns det alltså nästintill alltid villkor och krav på oddsbonusar.

Omsättningskravet är det man ska akta sig för mest. Ett omsättningskrav innebär att man måste spela igenom bonusen ett visst antal gånger innan man ens får göra ett uttag till sitt konto. Omsättningskrav kan ligga på allt från 5x till 40x – ju lägre desto bättre.

Sedan ska man hålla koll på den tidsram inom vilken man måste omsätta sin bonus. Några spelbolag erbjuder spelare att omsätta sin bonus inom 90 dagar, andra har så kort tidsram som 30, varav det kan vara svårt för spelare att hinna omsätta sina oddsbonusar.

Hur hittar man den bästa oddsbonusen då?

Som du säkerligen räknat ut kännetecknas den bästa oddsbonusen av en bonus med låga (eller inga) insättnings- och omsättningskrav, en generös utdelning från bettingsidan och en tidsram som gärna är över 60 dagar.

Att hitta den bästa oddsbonusen är inte jätteenkelt, men heller inte så svårt som det kanske låter. Du kan nämligen bara söka på “jämför oddsbonus” på en sökmotor och få tusentals träffar på sajter som tillägnar sig åt att jämföra olika bettingsidor i Sverige och deras bonusar.

Vårt Betyg
Läsarbetyg
[Totalt: 0 Snitt: 0]